20 hulpverleningszones
Brandweercongres 2024
06/05/2024 om 09:17

Het Brandweercongres 2024

share-square share-square share-square share-square
Verbonden in Actie

Het Brandweercongres 2024 staat voor de deur, gepland op 6 en 7 september in de uitnodigende omgeving van Flanders Expo te Gent. Dit jaar draait alles om het thema "Samen Verbonden in Actie", waarbij de focus ligt op het belang van samenwerking binnen de gehele brandweergemeenschap, van brandweermannen en -vrouwen tot onderofficieren en officieren.

Brandweerman -en vrouw, maar ook leden van andere hulpdiensten zoals de civiele bescherming, luchthavenbrandweer, bedrijfsbrandweer, de jeugdbrandweer en ere-brandweer zijn uitgenodigd om deel te nemen aan workshops en activiteiten die speciaal voor hen zijn georganiseerd.

Het congres biedt een unieke gelegenheid om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en samen te werken aan het verbeteren van onze hulpverleningsdiensten, allemaal met als doel een veiligere toekomst te creëren.

Wat maakt dit congres zo speciaal? Laten we eens kijken naar wat je kunt verwachten:

Inspirerende Keynote-sprekers zullen actuele onderwerpen aansnijden, waaronder de rol van kunstmatige intelligentie in de brandweersector en hoe veilig te werken in de digitale wereld.

Boeiende Workshops en Lezingen bieden een breed scala aan onderwerpen, van cybersecurity tot effectief leiderschap en opereren in situaties met branddeuren.

Netwerkmogelijkheden zijn overvloedig, waardoor deelnemers de kans krijgen om gelijkgestemde professionals te ontmoeten, ideeën uit te wisselen en waardevolle connecties op te bouwen.

De Brandweerbeurs, naast het workshopprogramma, biedt een kans om de nieuwste innovaties, technologieën en producten te verkennen die de brandweersector te bieden heeft.

Kortom, het Brandweercongres 2024 belooft een inspirerende en informatieve ervaring te worden voor alle deelnemers. Het biedt een platform voor leren, netwerken en samenwerken, waardoor de hele brandweergemeenschap samenkomt om een veiligere toekomst te creëren. 

Mis deze kans niet om deel uit te maken van dit opwindende evenement in de brandweergemeenschap!