20 hulpverleningszones

Welkom op het Brandweercongres 2024!

Datum: 6 & 7 september 2024 | Locatie: Flanders Expo te Gent

Flanders Expo in Gent biedt een uitstekende locatie voor het organiseren van een brandweercongres. Met zijn eigentijdse uitstraling, is deze ruimte perfect om de collega's te ontmoeten in een gastvrije en comfortabele omgeving. Naast de ruime expositieruimte beschikt Flanders Expo over diverse vergaderzalen waar de workshops worden gehouden en een lounge waar u als bezoeker rustig kan praten met de collega's. 

Thema: Verbonden in Actie op het Brandweercongres 2024

Dit jaar staat het Brandweercongres in het teken van "Samen Verbonden in Actie". We willen de nadruk leggen op het belang van samenwerking binnen de hele brandweergemeenschap, van brandweermannen en -vrouwen tot onderofficieren en officieren.
Jullie lezen het goed. Ook als brandweerman ben je welkom. het brandweercongres is een unieke ervaring die je zeker niet wil missen.

Het Brandweercongres 2024 verwelkomt niet alleen brandweerprofessionals van alle rangen, maar ook leden van andere hulpdiensten zoals de civiele bescherming, luchthavenbrandweer en bedrijfsbrandweer. Bovendien zijn workshops en activiteiten georganiseerd voor alle disciplines, inclusief de jeugdbrandweer en ere-brandweer.

Dit congres speelt een centrale rol in het verenigen van alle spelers binnen de brandweerbranche. Het is een unieke gelegenheid om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en samen te werken aan het verbeteren van onze hulpverleningsdiensten. We kijken ernaar uit om alle deelnemers te verwelkomen op het Brandweercongres 2024 en samen actie te ondernemen voor een veiligere toekomst.

Ontdek het Brandweercongres 2024

Welkom bij het meest opwindende evenement in de brandweergemeenschap van dit jaar! Het Brandweercongres 2024 brengt brandweerprofessionals en exposanten samen voor een inspirerende en informatieve ervaring. Of je nu een doorgewinterde brandweerman of -vrouw bent of een exposant die innovatieve oplossingen biedt, dit congres is de plek om te zijn.

Wat kun je verwachten:

  • Inspirerende Keynote-spreker: Wat kan AI betekenen voor de brandweer. Hoe veilig werken in de digitale wereld. We gaan dieper in op hedendaagse uitdagingen.

  • Boeiende Workshops en Lezingen: Verrijk je kennis en vaardigheden door deel te nemen aan een breed scala aan workshops en lezingen, gericht op actuele onderwerpen en praktische toepassingen.

  • Netwerkmogelijkheden: Ontmoet gelijkgestemde professionals, wissel ideeën uit en bouw waardevolle connecties tijdens de vele netwerkmogelijkheden die het congres biedt.

  • Connect: Ontmoet de collega's van alle hulpverleningszones, deel ervaringen, knowhow en/of gewoon een goed gesprek.

Workshops

Ontdek een breed scala aan boeiende workshops tijdens het Brandweercongres 2024, gericht op belangrijke thema's binnen de brandweersector. Leer over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity en de beste praktijken om jezelf te beschermen tegen digitale bedreigingen.

Verken de opkomende toepassingen van kunstmatige intelligentie in de brandweerwereld en ontdek hoe deze technologieën de operationele efficiëntie kunnen verbeteren. Duik in de wereld van CBRN (Chemisch, Biologisch, Radiologisch en Nucleair) en CBRNE (Chemisch, Biologisch, Radiologisch, Nucleair en Explosief) en leer over de nieuwste protocollen en technieken voor noodhulp.

Ontwikkel je leiderschapsvaardigheden met workshops die zich richten op effectieve communicatie, teambuilding en conflictbeheersing binnen de brandweerorganisatie. Verdiep je in de specifieke gevaren en uitdagingen die gepaard gaan met Li-Ion batterijen en leer hoe je veilig kunt opereren in situaties met branddeuren.

Ontdek ook het belang van prioritair rijden en de impact van ademhalingsoefeningen op de fysieke en mentale gezondheid van brandweerprofessionals. Deze workshops bieden een unieke kans om je kennis te vergroten en nieuwe vaardigheden te ontwikkelen die essentieel zijn voor jouw rol binnen de brandweergemeenschap.

Ontdek hier het programma

Brandweerbeurs

Naast een boeiend programma van workshops en plenaire sessies biedt het Brandweercongres 2024 ook een uitgebreide Brandweerbeurs. Op de beursvloer kunnen deelnemers de nieuwste innovaties, technologieën en producten verkennen die de brandweersector te bieden heeft. Ontmoet exposanten, bespreek oplossingen voor operationele uitdagingen en ontdek nieuwe samenwerkingsmogelijkheden.

Of je nu op zoek bent naar state-of-the-art apparatuur, trainingen of consultancydiensten, de Brandweerbeurs biedt een schat aan knowhow en mogelijkheden om je organisatie te versterken. Mis dit niet en bezoek de Brandweerbeurs tijdens het Brandweercongres 2024!

Ontdek de brandweerbeurs