20 hulpverleningszones
Nieuws
25/02/2022 om 19:52

WGO huldigt alle zorgverleners met een award als blijk van erkenning voor hun inzet.

share-square share-square share-square share-square

Dokter Hans Kluge, regionaal Directeur voor Europa bij de Wereldgezondheidsorganisatie, had beloofd de verdiensten van de gezondheidsbeoefenaars te huldigen en te erkennen.

Zo werd 2021 uitgeroepen tot “het Internationaal Jaar van het zorgpersoneel”. Vandaag ontmoette Hans Kluge onze minister van Volksgezondheid en overhandigde hem de award bestemd voor alle gezondheidsbeoefenaars.

quotes
De WGO huldigt zo alle zorgverleners met een award als blijk van erkenning voor hun inzet.”
Wereldgezondheidsorganisatie

2021 is een bijzonder moeilijk jaar geweest voor ieders lichamelijke en geestelijke gezondheid. De COVID-19-pandemie heeft onze gezondheidssystemen enorm op de proef gesteld en onze zorgverleners en patiëntenbegeleiders zwaar belast. Zij moesten een steeds toenemend aantal besmettingen en ziekenhuisopnames het hoofd bieden, terwijl de risico's voor hun eigen gezondheid vertienvoudigden.

De award, die de bewondering voor en dankbaarheid aan het zorgpersoneel symboliseert, zal worden ondergebracht in het Galileegebouw, de zetel van de drie gezondheidsadministraties. Neem zeker de gelegenheid om een foto te trekken van deze kostbare award samen met uw adviesorgaan bij een volgende vergadering in het gebouw.

quotes
Ik feliciteer en bedank het zorgpersoneel voor hun aanpak van de covid-19 crisis. Ik reken erop dat u dit goede nieuws op grote schaal deelt met uw collega’s van de beroepsorganisaties.”
Dr Hans Kluge