20 hulpverleningszones
27/08/2023 om 19:08

Kleding voor bosbrandbestrijding: Noodzaak voor aangepaste uitrusting.

share-square share-square share-square share-square

De toenemende frequentie van bosbranden als gevolg van klimaatverandering benadrukt de essentiële rol van aangepaste kleding voor brandweerlieden. Deze kledij stelt hen in staat om effectiever en veiliger te werken bij het bestrijden van deze steeds vaker voorkomende natuurrampen. Om dit belangrijke onderwerp aan te pakken, organiseren we een workshop.

 

De workshop zal op vrijdag om 11:00 uur en op zaterdag om 14:30 uur plaatsvinden. Tijdens de workshop zullen we bespreken hoe de juiste uitrusting brandweerlieden in staat stelt om hun werk beter uit te voeren tijdens bosbranden.

Vera De Glas zal een van de deskundigen zijn die deze workshop zal leiden. Ze heeft een indrukwekkende achtergrond, met een Master in Textiel Engineering, een Postgraduaat in Bedrijfskunde en Preventieadviseur niveau 1. Als R&D-ingenieur binnen de Apparel Divisie van SIOEN NV sinds 2003, heeft ze waardevolle ervaring opgedaan in het ontwikkelen van veiligheidskleding.

Bovendien is Vera De Glas actief betrokken bij verschillende Europese CEN TC-werkgroepen die zich bezighouden met de standaardisatie van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM). Ze speelt een belangrijke rol in TC 162/WG1, TC 162/WG2, TC 162/WG3, TC 162/WG4, TC 248/WG31 en TC 122/WG14. 
Daarnaast is Vera actief internationaal expert voor volgende werkgoepen ISO/TC94 SC14- WG1, WG2, WG3, WG4 en WG5. Werkgroepen die normen behandelen voor brandweer, “Firefighters’s personal equipment”. Haar expertise heeft ook geleid tot de creatie van de norm ISO 23616: 2022, met betrekking tot de Reiniging, Inspectie en Reparatie van persoonlijke beschermingsmiddelen voor brandweerlieden (PPE).

We kijken ernaar uit om u op de workshop te verwelkomen, waar we dieper ingaan op het belang van geschikte kleding bij de bestrijding van bosbranden. Samen kunnen we een positieve impact hebben op de veiligheid en effectiviteit van brandweerlieden bij het aanpakken van deze uitdagingen.